iOS 13.4'te iPhone ve iPad'den iCloud Klasörleri Nasıl Paylaşılır ?

iOS 13.4 ile iPhone ve iPad'de artık iCloud klasörlerini paylaşabilirsiniz. İlginçtir, bu klasör paylaşım seçeneği Apple cihazlarınız arasında otomatik olarak senkronize edilir. Bir klasörü bir iPhone'dan paylaştığınızı varsayalım, erişim haklarını değiştirebilir, daha fazla kişi ekleyebilir veya diğer iPhone veya iPad'inizdeki Dosyalar uygulamasından paylaşmayı durdurabilirsiniz. Hadi hemen içine girelim!

iOS 13.4'te iPhone ve iPad'den iCloud Klasörleri Nasıl Paylaşılır ?

iOS 13.4 ve iPadOS 13.4'te iCloud Klasörlerini Paylaşma

  1. iPhone'unuzdaki Dosyalar uygulamasını açın.
  2. iCloud Drive'a dokunun.
  3. Ardından, paylaşmak istediğiniz klasöre dokunun ve basılı tutun → Açılır pencereden Paylaş'a dokunun.
  4. Aşağı kaydırın ve Kişi Ekle'ye dokunun.

  1. Şimdi birden fazla paylaşım kontrolümüz var. Paylaşım Seçenekleri üzerine dokunun. "KİMLERE ERİŞEBİLİR" ve "İZİN" için tercihinize göre seçim yapın. Bundan sonra, geri dönmek için <Kişi Ekle'ye dokunun.

  1. Son olarak, bağlantıyı paylaşmak veya kişileri davet etmek için bir uygulama seçin. Mesajlar'ı seçiyorum.
  2. Kişi adını yazın ve paylaşmak için mavi gönder simgesine dokunun.

Bitti! Bir iCloud klasörünü başarıyla paylaştınız.

Paylaşılan ‌iCloud‌ Klasörlerinin Erişim Haklarını Değiştirme

Bir klasörü paylaşmaya ilk karar verdiğinizde, şu anda size uymayan bir paylaşım seçeneği seçmiş olabilirsiniz. Örneğin, daha önce, kişilerin değişiklik yapmasına izin vermiş olabilirsiniz, ancak şimdi bunu "Yalnızca görüntüleme" olarak değiştirmek istersiniz. Benzer şekilde, şimdi belirli bir katılımcının ona erişmesini kaldırmak isteyebilirsiniz. Böylece, paylaşılan bir iCloud Drive klasörünün iznini nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

  1. iPhone'unuzdaki Dosyalar uygulamasını açın ve paylaşılan klasöre dokunun ve basılı tutun.
  2. Paylaş → Kişileri göster üzerine dokunun.

  1. Paylaşım Seçenekleri'ne dokunun ve erişim haklarını uygun şekilde değiştirin.

Çok sayıda insan olması durumunda, belirli bir kişinin erişimini iptal etmek için kişinin adına dokunun. Burada Erişimi Kaldır veya izin değiştir öğesine dokunabilirsiniz: "Değişiklik yapabilir" veya "Yalnızca Görüntüle".

iPhone ve iPad'de iCloud Klasör Paylaşımını Durdurma

  1. Dosyalar uygulamasını açın ve paylaşılan klasörü bulun. Altında "Benim Tarafımdan Paylaşıldı" metni bulunur.
  2. Klasör simgesine dokunun ve basılı tutun ve Paylaş'a dokunun.
  3. Burada İnsanları Göster'i (Kişi Ekle yerine) göreceksiniz. Üzerine dokunun.

  1. Paylaşımı Durdur'a ve ardından onaylamak için Tamam'a dokunun.

Not: Belirli bir davetliyi kaldırmak istiyorsanız, o kişinin adına ve ardından Access Erişimi Kaldır’a dokunun.